Betonklinkers

betonklinkers-prijzenBetonklinkers leggen doorheen de tijd

Betonklinkers hebben een hele evolutie doorgemaakt. Vroeger waren betonklinkers vooral in trek omwille van hun prijs. Qua kleuren en mogelijkheden waren ze echter vrij beperkt. Maar ondertussen zijn betonklinkers niet langer sober of saai.

Betonklinkers: prijs?

De betonklinkers prijzen liggen vaak nog een stuk lager dan deze voor bijvoorbeeld kasseien of kleiklinkers. Toch kan je met de hedendaagse betonklinkers heel veel kanten uit. Betonklinkers worden vrij frequent gebruikt om opritten of grotere parkeerplaatsen aan te leggen.

Betonklinkers meer dan grijs alleen!

Betonklinkers leggen? Daar waar betonklinkers vroeger enkel in grijstinten te vinden waren om een stenen oprit aan te leggen, bestaan betonklinkers vandaag in een hele waaier van kleuren. Zo is het mogelijk geworden om ook opritten in betonklinkers aan te leggen met diverse kleuren in verwerkt.

Deze betonklinkers in kleuren worden gemaakt door toevoeging van kleurstoffen in het beton tijdens het productieproces. Toen deze gekleurde betonklinkers op de markt kwamen, liep u misschien nog het risico dat de kleuren na verloop van tijd zouden vervagen. Maar door de jaren heen is nu ook dit probleem door de producenten aangepakt en opgelost.

Betonklinkers worden nu vervaardigd uit materialen die de kleurvastheid bevorderen en zo ook de kleurechtheid ten goede komen.

betonklinkers-leggenOprit aanleggen in betonklinkers

Betonklinkers lenen zich perfect om een oprit aan te leggen. Hiervoor heeft u niet alleen keuze uit heel veel verschillende kleuren. Betonklinkers bestaan ook in diverse types qua waterdoorlaatbaarheid.

Door de juiste keuze betonklinkers te maken, komt u tegemoet aan het mogelijke probleem van overstromingen en overbelasting van het rioleringsnetwerk.

Zo bestaan er betonklinkers die zeer goed water doorlaten zodat het water dat hierop terechtkomt, nog steeds op een natuurlijke manier kan afvloeien.